Geen kampioensstress binnen Mercedes: ‘We kijken alleen naar de aankomende race’

7145
Foto: Mercedes AMG F1

De spanning in het wereldkampioenschap is te snijden. Sebastian Vettel staat slechts één punt voor op Lewis Hamilton, terwijl Valtteri Bottas met 23 punten achterstand ook niet ver weg is. Bij de constructeurs is het verschil maar 55 punten in het voordeel van Mercedes. Toto Wolff is er echter niet mee bezig.

“Het seizoen is halverwege, er zijn nog 250 punten te verdienen”, relativeert de teambaas van Mercedes. “Er zal ongetwijfeld veel over het kampioenschap gesproken worden, maar niet binnen het team. Wij kijken alleen naar de aankomende race en dat is Hongarije. Daar moeten we onszelf een goede uitgangspositie voor na de zomerstop verschaffen.”

De Britse Grand Prix was voor Wolff een hoogtepunt. “De beste race sinds ik bij het team ben, 2013. We zijn enorm blij voor Lewis. Hij heeft zich op het weekend voorbereid op een manier die voor hem de beste was. Daarna is hij hierheen gekomen en heeft hij het laten zien in kwalificatie en race. Het was een perfecte prestatie.”

Ook over Valtteri Bottas is Wolff tevreden. De Fin moest op P9 starten, maar reed zichzelf naar P2. Dit kwam mede door de klapbanden van beide Ferrari’s. “Hij had een beetje geluk, maar zette de concurrentie wel elke ronde onder druk. Valtteri heeft zich een weg door het veld gebaand en goed voor zijn banden gezorgd. Die tweede plaats is dik verdiend.”

[plista]