Red Bull: ‘Verstappen maakte zelf fout bij trage pitstop’

8497
Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images

Het kostte Max Verstappen zijn derde plaats, die lange eerste pitstop die ervoor zorgde dat de undercut van Sebastian Vettel slaagde. Volgens Helmut Marko van Red Bull Racing kwam die lange stop door een fout van Verstappen.

“Max stond niet op de rem. Dat heeft ons tijd gekost. Anders was hij absoluut vóór Vettel terug de baan op gekomen”, zegt Marko in gesprek met Motorsport Magazin. Het duel met Vettel vond Marko niet te hard. “Nee, het ging allemaal goed, dus is het prima.

Vlak voor tijd maakte Verstappen nog een pitstop, toen zowel Räikkönen als Vettel een kapotte band had en de Nederlander daar ook vlakbij zat. De discussie is of Verstappen derde zou zijn geworden als die pitstop niet gedaan was. “Max had ongeveer hetzelfde probleem als wat ze bij Ferrari hadden. Gelukkig niet zo erg”, aldus Marko.

Wel had Verstappen meer problemen met zijn banden dan Daniel Ricciardo, die knap naar de vijfde plaats reed vanaf P19. “Dat kwam door de settings. Ricciardo heeft tijdens de race nog wat voorvleugel versteld. Max heeft dit niet gedaan. Alles bij elkaar zijn we tevreden over de race”, aldus de Oostenrijker.

[plista]